word jij deel van ons succesverhaal?

Bier Central, de Horeca-zaak waar je ondergedompeld wordt in de brouwketel van de Belgische biercultuur breidt uit.

Het succes van “The Place to Beer“ draait om onze unieke formule:

·        33 bieren op vat

·        333 bieren op fles

·        Kaart vol Belgische (bier-)gerechten

·        Bierdegustaties en events

 

Dit succes leidt ertoe dat onze zaken in Antwerpen en Gent er familie bijkrijgen in het centrum van Brussel en Mechelen.

Bier Central wil groeien en niet alleen in het aantal exploitaties, maar ook door te investeren in duurzaamheid (i.e. zonnepanelen) in de verschillende locaties.

 

Om die plannen te kunnen realiseren zonder onze cashflow te hypothekeren gaan we een samenwerking aan met WinWinner. Dat is een crowdlendingplatform waarop ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk kunnen delen. WinWinner is bovendien erkend door de FSMA, een van de Belgische financiële toezichthouders. Bij crowdlending ga je als particulier of onderneming lenen aan een bedrijf. Het is een vorm van alternatieve financiering voor ondernemers om bij een groep individuele investeerders start- of groeifinanciering op te halen. Je geeft voor een bepaalde periode een lening aan een onderneming en krijgt daarvoor jaarlijks een rendement terug.

 

Crowdlending is een goed alternatief voor het spaarboekje, dat de dag van vandaag niet veel meer opbrengt. Via deze investeringsvorm kan je een stuk meer rendement halen dan op je spaarrekening en daarbovenop steun je groeiende ondernemingen. Handig dus om meer uit jouw spaarcenten te halen én goed voor de lokale economie. Meer info over WinWinner vind je hier.

 

Aan de hand van deze campagne hopen we via een combinatie van de crowdlening en de winwinlening minimaal €120.000 en maximaal €300.000 aan groeifinanciering op te halen.

 

Hoe kan je investeren?

Je zal kunnen kiezen uit verschillende leningstypes:

  • Een gewone achtergestelde lening (de zogenaamde “crowdlening”)
  • De achtergestelde winwinlening. Dit is een maatregel die in het leven werd geroepen door de Vlaamse overheid. Bovenop je rendement krijg je een belastingkrediet en bovendien is er een waarborg van 30% op het openstaande bedrag

Alle concrete modaliteiten (rendement, looptijd…), een uiteenzetting van het doel van de investering, de voorwaarden, risico’s etc. zullen te vinden in ons investeringsdossier.

 

Kandidaat investeerders zijn ook welkom op ons AmbassaBIER-event op donderdag 29 september in Antwerpen.

Meer info op 

 

Praktisch

Lanceringsdatum

Donderdag 25/08/2022

Hoe investeren?

Meer weten over onze crowdlening-campagne?

Neem een kijkje op onze pagina bij WinWinner.

Vragen?

sam@winwinner.be

 

Om volledig transparant te zijn, willen we je ook op de risico’s van een eventuele investering wijzen. Als investeerder loop je het risico dat je het geïnvesteerde bedrag geheel of gedeeltelijk verliest in geval van onmogelijkheid tot terugbetaling.

Maar laat dat u niet tegenhouden om een ambassa-bier te worden van Bier Central!